Twittter
facebook
Vlaamse jeugdkampioenschappen
GOLD Swimming Team site
Info zwemclub
Info wedstrijden
Maandplanner
Wedstrijdkalender
Controle inschrijvingen
Programma wedstrijden
Definitieve inschrijvingen
Clubrecords
Media
Prov WVL
VZF
Open water knop
Splash
 
 

Badhuis Welkom op de website van GOLD Swimming Team - Afdeling Menen (GM). Volgende wedstrijd: GPMZK in Menen op 28/6/2015.
 
BK open
Ziezo de laatste wedstrijd voor onze Gold Labels zit erop. In afwachting van de Gold Uitslag kan u hier de resultaten raadplegen.

Lara Herman zwom op het BK een mooie besttijd van 1.07.65 op 100 RG in 50m bad. Ze behaalde daarmee de 5 de plaats tijdens de finale voor de Jeugdcategorie. Proficiat !

   commentaar (2)


Tweeluik Antwerp Diamond Race & BK open
De wedstrijdperiode voor de Gold Labels is nog niet helemaal voorbij. Vorig weekend hadden we nog de Antwerp Diamond Race en momenteel zijn Lara Herman en Tim Camerlynck samen met Jodie De Saedeleer op het BK Open nog in het Wezenberg de wedstrijdperiode aan het afsluiten.
We kunnen reeds tevreden terugblikken op de Antwerp Diamond Race met tal van Besttijden en maar liefst 4 MZK FINALES. Coolsaet Guillaume zwom 55.22 op 100 CR en werd daarmee 13 de. Himpe Jannes zwom 30,48 op 50 RG goed voor een 9 de plaats. Herman Lara kon een derde plaats bemachtigen op de 200 RG met 2.29. En ten slotte zwom Tim Camerlynck op de 50 ss 32.79 goed voor een 6 de plaats. PROFICIAT.
De Gold uitslag
De volledige uitslag
   commentaar (1)


Uitslagen
Ziezo een drukke wedstrijdperiode voor onze jeugdzwemmers is achter de rug. Iedereen deed zijn uiterste best. Organisatoren, begeleiders officials ouders en … ja ook de zwemmers.
Het regende ereplaatsen en besttijden. We kunnen nu reeds spreken van een héél geslaagd seizoen.
Op naar het zomercriterium of het Belgisch Jeugd Kampioenschap.
Uitslag First Gold en de volledige uitslag
Uitslag Lentecriterium Gold

Dit weekend hebben we nog de OPEN Belgian Swimming Championships die doorgaan in het Olympisch zwembad Wezenberg, te Antwerpen van vrijdag 15/05/2015 tot zondag 17/05/2015. Aan de start hebben we voor MZK (GOLD) Lara, Tim en Jodie. Veel succes !
   commentaar (2)


Verslag Ettelbruck
Het is 19:12 en onze bus baant zich een weg tussen de heuvels richting Belgische grens.
We hebben er net een weekendje in Ettelbruck op zitten, en waarschijnlijk één van onze meest succesvolle passages ooit op CIVE, een jaarlijkse internationale meeting die dit jaar reeds voor de 30e keer werd ingericht.

Zaterdagochtend voor dag & dauw verzamelden onze troepen voor een lange busrit richting Luxemburg. Sommigen vonden die rit trouwens nog niet lang genoeg en besloten ergens tussen Menen & Zwevegem al verloren te rijden. Eenmaal ter plaatse palmden we een deel van de sporthal in en werden de veldbedjes uitgeklapt. Tijd voor een eerste verkenning van het zwembad en een duik in het frisse water.

De start werd niet gemist en op de 200 vrije slag mochten we meteen een rits PR’s noteren en ook de eerste 4 podia werden bezet door Gold-zwemmers. Jong & oud(er) deden niet voor elkaar onder, en zo werden op de 100 wisselslag, 100 rugslag & 50 vlinderslag & 50 vrije slag een hoop finales bijeen gezwommen. Het gemengd estafette-team (Lara, Simon, Syl& Stijn) kon niet onder doen en verzekerde zich ook van een plaatsje bij de laatste 5. Met spaghetti konden de batterijen terug opgelaad worden en na een korte verplaatsing met de bus kwamen we aan in het pittoreske Vianden waar we onze intrek namen in de jeugdherberg met zicht op het kasteel. Voor de jongsten meteen bedtijd, de ouderen trokken het ook niet te laat en na de teammeeting kozen ze snel voor hun bedje.

Zwemmers en uitslapen, dat gaat niet goed samen, en dus werd iedereen al om 6 uur aan het ontbijt verwacht. De lokale bakker was iets minder stipt, en dus was het even wachten op het brood, maar eenmaal de broodmand op tafel kwam wist de hongerige meute er wel raad mee. De zondag bracht een drukke voormiddag met series van 100 vrije slag, 100 schoolslag, 100 vlinderslag, 50 rugslag & 50 schoolslag. De tweede dag van een wedstrijdweekend is vaak wat moeilijker om het juiste wedstrijdritme te vinden, maar veel was daar niet van te merken want de teller van finales tikte aardig aan. Na het afwerken van de series mochten we ons opmaken voor maar liefst 43 finales wat bijlange niet slecht is op 25 atleten.

In de sporthal waren wij één van de enige clubs die gedurende het weekend consequent de rustmomenten in acht nam. Niet altijd even makkelijk, zeker voor de jongere zwemmers, maar dat het loont werd al snel duidelijk. Zelfs vanuit de buitenste banen wisten onze zwemmers zich richting podia te zwemmen en vaak wisten de zwemmers zichzelf te verbazen met snelle chrono’s. Dat alles leverde nog eens 21 individuele medailles op, wat toch wel een heel mooi palmares is gezien de internationale context (clubs uit België, Nederland, Duitsland & Luxemburg).

Als kers op de taart werd onze aflossingsploeg knap 2e en mochten we een beker in ontvangst nemen voor onze 3e plaats in het eindklassement. Stijn Depypere mocht ook nog eens het podium op voor de beste geleverde prestatie door een ‘buitenlander’.

U begrijpt dat de trainers heel trots zijn op het team die deze resultaten wist te boeken, maar evenzeer de manier waarop dit alles gerealiseerd werd, stemt ons tevreden.
Proficiat aan alle zwemmers & bedankt aan omkadering & supporters die dit weekend mee mogelijk hebben gemaakt!
   commentaar (4)


Swimming in the USA
Arena Pro Swim Series at Mesa: Men’s 200m Free B Final with Emmanuel Vanluchenen member of Gold Swimming Team
watch

   commentaar (1)


Paasmeeting
We kunnen spreken van een geslaagde Paasmeeting. Onze aanwezigheid werd opgemerkt bij de prijsuitreiking. Onze Gold swimmers konden fonkelend edelmetaal mee naar huis slepen.
Tijdens de bloedstollende finales werden nog wat besttijden geforceerd. Proficiat allemaal.
De Gold uitslag en de volledige uitslag
Vermeldenswaard is zeker de bloedstollende finale van de 100 SS waar Indra onder de 1:20 duikt, goed voor 12 Rudolf punten.
   commentaar (1)


IC 5 te Zwevegem
Naast de vele medailles kunnen we opnieuw véél foto's aanbieden.
Dit wordt te veel om op te noemen. De nieuwkomertjes Aurelie, Luna en Faye deden het allen héél goed. Ze wisten zelfs het volledige podium te bemachtigen. Malou kon met ruime voorsprong de overwinning binnen halen op de 400 m WS over de 2 jaren van de benjamins heen. PROFICIAT.
Hierbij de volledige uitslag
en de Gold uitslagmet de Rudolph punten

   commentaar (1)


Intervieuw Emmanuel Vanluchene
In dit nieuwsberichtje laten we u meegenieten van het interview dat Emmanuel Vanluchene gaf aan het sport-voetbalmagazine.

Twee jaar geleden was Emmanuel te gast op onze zwemshow. Dit jaar hopen we hem opnieuw te mogen begroeten. Wie een absolute topzwemmer wil bezig zien van op de eerste rij moet er zeker bij zijn op 20 juni 2015.

Hier kunt u de fotoreeks vinden van de wervelende zwemshow.

Het interview

   commentaar (0)


West Vlaanderen sprint & IC dag 4
West Vlaanderen sprint was tevens een afscheid van het o zo gekende Provinciale bad in Brugge. MZk kon volgende sprint koning(in)(nen) kronen. Desimpelaere Aurelie (50 CR) Faye Dujardin (50 SS) Matis Vandecasteele (50 ss) Ovaere Luna (50 RG)De Gold uitslag


IC dag 4 was een succes voor Gold Swimming Team met een pak PR's & 22 keer eremetaal. Voor MZK behaalde Tim Camerlynck brons op 100 WS en goud op 200 SS. Coolsaet Guillaume kon eveneens een 3 de plaats bemachtigen op de 100 WS in zijn categorie. Desimpelaere miguel werd tweede op de loodzware 400 WS. Dujardin Faye won zilver op de 100 SS. Fernando Dehaudt werd afgetekend eerste op de 200 VS. Willemyns Tille blijft progressie maken en behaalde op de 200 VL een 3 de en op de 100 CR een eerste plaats. De uitslag
Veel foto's van deze leuke wedstrijd

   commentaar (2)


PACO wedstrijd te Veurne
Dat het spectaculairste MZK nieuws bij de podia van het VJK en het BJK te halen valt, zullen weinigen betwisten .

Niettemin verdienen onze prille beginnertjes ook voldoende aandacht. Een uitstekende jeugdwerking biedt de fundering voor een latere gezonde sportcarrière, of men nu de top haalt of niet.

De uitslag van de PACOwedstrijd te Veurne.
   commentaar (1)


Verslag Vlaamse Jeugdkampioenschappen
Dank aan Frederic Dehaudt voor volgend verslag Vlaamse jeugdkampioenschappen!

Aan de ingang van het Olympisch Zwembad van Antwerpen, zit een bejaarde dame. Zij vraagt 15 euro inkom. Dat is veel meer dan gebruikelijk, maar niemand maalt erom. Hier worden de Vlaamse Jeugdkampioenschappen gezwommen.
Vlak voor zich heeft de dame een glaasje cava en een schaaltje paprikachips. Zij trekt zich geen moer aan van de chaos achter haar. Wie betaalt, gaat de chaos tegemoet. Het ruikt hier zowel naar hotdogs als naar suikerwafels als koffie en bier. Halfnaakte zwemmers, ouders, grootouders, officials en trainers krioelen in de gangen, waar 400 11- à 14-jarigen hun veldbedden hebben opgezet. Ze liggen er te rusten en de tijd te doden met multimedia of een boek. Een zeldzaam viertal is aan het kaarten. Dit is een zwembad, maar het lijkt een luchthaven in een noodsituatie. Je gaat de tribune op en dan is er die veel te luide muziek, die hete temperaturen en ouders die roepen en tieren en het kot zouden afbreken om hun zoon of dochter vooruit te jagen.
Hier, in de tribune, zie je dat er geen totale chaos heerst. Centraal ligt het bad waar om en bij 400 jongeren meerdere keren in zullen duiken. Hoe zij daar zwemmen wordt door een legertje officials minutieus gevolgd en onverbiddelijk beoordeeld. Zij worden bijgestaan door elektronische apparatuur die geen fractie van een seconde aan het toeval overlaat en Dario Buysens van Gold van het podium zal stoten, omdat de derde het 1 honderdste van een seconde sneller deed.
Hier zijn nog 13 andere zwemmers van het Gold Swimming Team. Zij zijn hier om hun persoonlijk record te verbeteren. Zij hopen ook zoveel mogelijk concurrenten achter zich te laten en het podium te halen, ook al is daar maar plaats voor 3. Zonder het te weten strijden ze ook tegen de zwemmers van alle afgelopen VJK’s. Dat houdt de Vlaamse Zwemfederatie vzw nauwlettend in het oog. Dat is een strenge en onzichtbare groepering die hier wedstrijdrecords wil zien, want in het buitenland zitten ze ook niet stil. Alle zwemmers vechten echter ook tegen zichzelf. Hun trainers hebben er alles aan gedaan om ze top te maken dit weekend. Wie zijn besttijd niet verbetert, krijgt een dreun(tje) en dat is geen pretje. Hier zullen tranen vloeien. “De weg naar succes is geplaveid met hindernissen en ontgoochelingen”, waarschuwt trainer Eddy ten gepaste tijde. De 15de van Gold, Xander Casteur, zal pas zondagnamiddag opduiken - in de tribunes helaas. Een venijnige infectie en een angstaanjagend verhaal hielden hem aan de kant.
Nog steeds hebben we niet de hele delegatie genoemd. Want Pieter en Christianne zijn er uiteraard ook. En dat geldt ook voor Thérésine, Martijn, Jasper, Iza en Thijs. Zij staan aan de rand van het zwembad met hun chronometers. Net zoals de ouders boven hen in de tribune, hopen ze het beste voor hun zwemmers. Zullen ze hun beleid rechtvaardigen en de plaats van Gold in de top 10 van Vlaanderen bevestigen?
Niels Deneir dook als eerste in het water voor 800m vrije slag. Hij zou als vierde aftikken. Niels zal ook aan de laatste wedstrijd van het weekend deelnemen, samen met Goan, Matis en Bjarne. Een aflossing is een getouwtrek dat nog geen 5 minuten duurt, maar dat zonder meer een bloedstollend spektakel is.
In totaal hebben die van Gold aan 66 wedstrijden deelgenomen. 64 keer was een persoonlijk record het resultaat. Dat is goed voor maar liefst 97%. Alleen al daarom is Gold tevreden over het weekend in Antwerpen. Daarbovenop komen 13 medailles (2 gouden, 8 zilveren en 3 bronzen. (1 van die zilveren medailles was voor de 4 jongens van de aflossingsploeg in de allerlaatste wedstrijd.) Daar nog eens bovenop komt 1 wedstrijdrecord.

Nu wordt het hoog tijd om de zwemmers bij naam te noemen.
De 11-jarigen:
Gaëlle Deconinck (14de, 16de, 2 x 21ste)
Malou Dehaudt (2 x goud, 2 x zilver, 1 wedstrijdrecord)
Miguel Desimpelaere (4de, 8ste, 9de, 10de, 13de)
Goan Dujardin (2 x 9de, 10de)
Alexine Truye (brons, 6de, 2 x 7de, 10de)
Bjarne Vande Casteele (3 x zilver).
De 12-jarigen:
Niels Deneir (4de ,10de, 11de , 20Ste)
Matis Vandecasteele (brons, 5de, 2 x 7de en 9de)
De 13 en 14-jarigen:
Leonie Avet (5de, 2 x 6de, 9de en 10de),
Tibo Braekeveld (2 x 7de, 12de, 21ste, 25ste)
Dario Buysens (brons, 4de, 11de, 14de, 23ste)
Matisse Callewaert (2 x zilver, 6de, 10de en 13de plaats)
Anouk Demeyere (10de, 11de, 12de, 13de, 16de)
Indra Vandenabeele (8ste, 12de, 15de, 17de, 18de).

Zo blijft Gold afgetekend in de top 10 van alle zwemclubs in Vlaanderen. Zij gaan voort op hetzelfde pad.
   commentaar (5)


Vlaamse jeugdkampioenschappen 2015
Deze editie van het Vlaams Jeugdkampioenschap kunnen we opnieuw geslaagd noemen. Malou ontpopte zich tot 2 x Vlaams Kampioene en moest met enkele luttele hondersten 2 x iemand laten voorgaan. Matis behaalden ook zijn eerste Vlaamse Medaille. Op de 100 SS liet hij slechts 2 zwemmers voor zich aantikken. Indra zetten 4 persoonlijke besttijden neer en behaalde mooie 8 ste plaats op 200 SS. een reeks kiekjes
De Gold uitslag

   commentaar (2)


IC Veurne
Gold Swimming Team keerde met een pak medailles op zak terug van de Interclub in Veurne. Voor de jeugd een geslaagde generale repetitie richting VJK! Voor afdeling MZK zorgde Dehaudt Fernando voor een eerste plaats op 200 m SS. Vandecasteele Matis was primus op de 100 WS met tevens een Haaitijd. Malou Dehaudt liet de concurrentie achter zich en tikte eveneens als eerste aan op de 200 SS.
De uitslag
   commentaar (0)


FSC 2015
Hierbij de uitslag van de prachtige prestaties van onze Gold Labels ! Er werd hard gewerkt en heel wat mooie besttijden werden genoteerd. Proficiat aan de trainers en zwemmers ! Keep up the good work. Dit is pas het begin.
De Gold uitslag
   commentaar (2)


Tweede interclub Veurne
Op zondag 18 januari trokken we naar Veurne met een delegatie van 40 GOLD-zwemmers waarbij een 15-tal zwemmers die hun eerste officiële wedstrijd afwerkten. 11 zwemmers van MZK kwamen aan de start. Een hectische namiddag, maar dank zij het schitterende werk van de trainers, toch een prima wedstrijd!

Proficiat zwemmers en trainers.
Podiumbeesten waren: Vandenabeele Indra 1e 100 WS - Dujardin Faye 1e 200 SS - Fernando 100 CR en Malou Dehaudt 100 WS beiden 2e - Desimpelaere Miguel 2 e op 200 VL - Desimpelaere Aurelie 3e 200 SS

Sfeerfoto's
Gold uitslag
De volledige uitslag
   commentaar (0)


118209 bezoekers sinds 11/01/2003

© 2002 concept zwemclub.be .. Hosted by prodius.be

 
Arena
vereecke
Badhuis
Calis Projects
Delaware
De Saedeleer
Dazzle Events
Lauwers
snickers
katty