GOLD Swimming Team site
Open water knop
Splash
Info zwemclub
Info wedstrijden
Maandplanner
Wedstrijdkalender
Controle inschrijvingen
Programma wedstrijden
Definitieve inschrijvingen
Clubrecords
Media
Prov WVL
VZF
 
 

Badhuis Welkom op de website van GOLD Swimming Team - Afdeling Menen (GM). Volgende wedstrijd: Open water te Zwevegem op 7/9/2014.
 
Eerste IC van dit seizoen
Zondag 28 december, plaats van het gebeuren, Magdalenabad te Kortrijk. Gold (afdeling MZK) was aanwezig met een beperkte delegatie van 7 zwemmers.
Mooie resultaten konden neergepend worden.
Behaalden het Podium: Malou Dehaudt, Fernando Dehaudt, Egels Maxime en Goan Dujardin.

De uitslag
   commentaar (1)


Gold Open water wedstrijd 7/9
Een prachtige zonnige zondag! Het ideale kader voor onze eerste open water wedstrijd van GOLD in het kanaal te Zwevegem. Na de tweede editie van de MZK open water wedstrijd in Menen werd ook deze organisatie een succes: een 200-tal competitiezwemmers waarvan 39 van GOLD namen deel aan deze wedstrijd. Het talrijk opgekomen publiek kon genieten van de schitterende sfeer.
Ook de joggings waren een enorm succes: 39 sportievelingen namen deel aan de 1500 meter en maar liefst 101 dapperen sprongen in het water voor de 500 meter.

Een hele grote dank u wel aan alle supporters, deelnemers, maar vooral aan alle vrijwilligers om dergelijke grote organisatie in goede banen te leiden: MERCI!! Iedereen opnoemen hierbij is onmogelijk, maar toch deze speciale vermeldingen: dank aan NLT voor de hulp en de deelname en een hele dikke proficiat aan Wouter en Jodie! Het was TOP!

Geniet mee van heel wat sfeerfoto's
   commentaar (2)


NIEUW - NIEUW - NIEUW
Hallo allen,
ik hoop dat jullie een zalige vakantie hadden.

De knoppen 'maandplanner' - 'wedstrijdkalender' - 'Ctl inschrijvingen' - 'programma wedstrijden' werden aangepast voor het nieuwe zwemseizoen. Ook de clubrecords werden aangepast en terug gezeroteerd voor het nieuwe seizoen.
AANDACHT voor de uiterste inschrijfdata!, de 1ste inschrijving moet al binnen zijn tegen 27/8/2014.
Jullie webmaster, THB.
See you ;o)
   commentaar (0)


Belgische Kampioenschappen kadetten junioren senioren
Klik hier om de uitslag van de Belgische Kampioenschappen te bekijken : uitslag GOLD of volledige uitslag. Ondanks de niet ideale omstandigheden in het zwembad op het BK, werd er door GOLD hard gezwommen. Heel jammer dat Manu door ziekte moest passen voor dit BK. We konden wel genieten van een adembenemende aflos 4x100 vrij kadetten (Jannes, Guillaume, Michiel B & Tim) op het hoogste schavotje en een sympathieke Belgische kampioen Jelle op de 400 wissel. MZK 'er Tim Camerlynck behaalde brons op de 100 vrij en UZKZ er Michiel D deed hem dat na op de 1500 vrij. Er werden behoorlijk wat nieuwe besttijden opgetekend wat bij de trainers tot tevredenheid stemt. Proficiat aan de zwemmers & trainers !

   commentaar (0)


Relaas BJK
Geniet van een verslagje van het BJK .
Een dikke proficiat aan zwemmers en trainers en de auteur !
   commentaar (0)


Uitslag Belgische Jeugdkampioenschappen Charleroi 18-20/07
Klik hier om de uitslag van het BJK Charleroi te bekijken : uitslag GOLD of volledige uitslag. Volgend palmares kan voorgelegd worden : 11 podiums (2x goud, 6x zilver en 3x brons), 4e in clubklassement, 33 top10-plaatsen van 59 starts en een nieuw provinciaal record 4x100 vrij 13-14 jarigen. Mooie collectieve prestatie ! Proficiat aan de zwemmers & trainers !

En nu nog het BK , als steun maakten de jeugdgoldlabels dit filmpje voor de goldlabels.
   commentaar (2)


Succes Team BJK
Succes Jeugdgoldlabels, vanwege de Goldlabels

Succes jeugdgoldlabels, vanwege de stage zwevegem

   commentaar (2)


Zomercriterium
Tille Tore en Maxim lieten na deze spetterende stage allen besttijden noteren. De uitslag had u nog te goed.

Klik hier om de uitslag van het Zomerciterium te bekijken : uitslag GOLD of volledige uitslag.
   commentaar (2)


Hódmèzővásárhèly – Dàg de laatste
Vandaag waren er uiteraard de Golden Trials, maar dat belette de Gold Labels niet om vanmorgen al serieus pittig te trainen. Sommige zwemmers drinken intussen melkzuur bij het ontbijt, en zien wel dat er 2 armen aan hun romp hangen, maar voelen ze niet echt meer. En toch blijven ze doorgaan, set na set, training na training..
De Jeugd deed het vanmorgen iets rustiger aan, weliswaar ook met wat snelle stukjes als opwarmer voor de races vanmiddag.

De Golden Trials zijn intussen een vaste waarde geworden, en we doen er alles aan om zo goed mogelijk een wedstrijd te simuleren: officials, oproepkamer, startkaarten,…
De zwemmers hebben er zich 100% voor gesmeten met knappe races en enkele mooie tijden als resultaat. Met nog wat rust er bij wordt dat ongetwijfeld knallen tijdens B(J)K en de Open Water wedstrijden!

Een stage die voorbij vliegt, dat is altijd een goed teken.
De trainers en begeleiders zijn tevreden over de gemaakte progressie, de mentaliteit & de inzet van de zwemmers. Het was een plezier om met jullie deze stage te doen!

Proficiat & bedankt!
   commentaar (2)


Stage Zwevegem The End
De laatste avond… de zaal is leeg,… de overschotten van het eten ingeladen… de laatste afwas… we zijn iets later om het verslag op te maken, maar het enthousiasme is er niet minder om…
De zwemmers kwamen binnen voor een laatste ochtendmaal. Nadat alle buikjes rond en gezond werden gegeten, kwam een serieus gedeelte: afspraken maken voor het zomercriterium met showman Yannick in de hoofdrol. Zijn ludieke samenvatting van de afspraken was hilarisch.
We hadden nog wat tijd over voordat we naar het zwembad moesten trekken. Tijd om de snelheid van de zwemmers al eens te testen, ratten en raven in verschillende variaties kwamen naar boven in de inspiratie van de trainers. De sportzaal was in staking, gelukkig regende het niet anders moesten we onder het afdakje op de speelplaats.
Na het testen van de reactiesnelheid op het droge, konden we over naar de eerste testen in het water: the golden trials! Louka zwom de 200 wissel samen met Gaëlle, de 100 vs was een race tegen Jasper die Louka nipt verloren heeft. Robbe zwom 2x tegen Fenne, de 50 vlinder en de 50 ss. Ja, ook de trainers schitterden hier, jammer dat er geen extra inschrijvingen meer mogen doorgegeven worden voor het zomercriterium. De overige zwemmers waren enthousiast aan het supporteren voor de wedstrijd, een goede test voor de aflossingen die dit weekend op het programma staan. Nadien kregen de trainers de jaarlijkse verfrissing van hun zwemmers: plons!
De maagjes begonnen al terug te knorren, tijd om terug naar het schooltje te gaan. Daar stond een koninklijke maaltijd op ons te wachten: 2 extra grote potten spaghetti. Het was duidelijk dat we met zwemmers op stap zijn: de soep en de saus was niet op, maar de spaghetti werd allemaal naar binnen gewerkt. Met volle magen konden we de laatste middagrust in gaan, tegen ieders verwachting in was het relatief stil en vielen er nog enkele oogjes dicht.
Van zodra de oogjes open waren, tijd voor de fotoshoot: de verschillende deelgroepen en ook de volledige groep werden op de gevoelige plaat vastgezet.
De laatste namiddag hadden de trainers een fantastische activiteit voorbereid. Eerst werden de zwemmers in de waan gelaten dat er een filmmarathon of ja zelfs een karaoke op het programma stond. Vooral dit laatste viel echt in de smaak, alhoewel er enkelen plots heel lang naar het kleinste kamertje moesten… Het eerste liedje “vrolijke vrolijke vrienden” werd door de meesten enthousiast meegezongen.
Genoeg gezwansd, tijd voor de echte activiteit: spelletjesnamiddag made by het GOLDen trainersteam: trainers versus zwemmers. Enkele uitdagingen waren: limbo, stoelendans, de wet van Newton (ballonnen hoog houden), flessensalto, schoenvlucht, mattenrace, mummie maken, … de andere uitdagingen kan je terugvinden op de talrijke foto’s.
Tijdens het 4-uurtje werd een poging gedaan om alle overschotten op te eten. Tevergeefs, er bleef nog fruit en yoghurt over. Daarna was het tijd om de winnaars van de dag bekend te maken en jawel, het trainersteam aangevuld met de oudste zwemmers Emiel en Dante waren de sterksten van de dag!
De zwemmers probeerden al hun materiaal terug samen te krijgen en verlieten de zaal: op het eerste zicht geen verloren voorwerpen!
Tot dit weekend op de wedstrijd!! Wij, en vooral de zwemmers kunnen alle supporters gebruiken!
De fotos
   commentaar (0)


Succes aan de deelnemers van het zomercriterium !
Wij wensen jullie succes vanuit Hongarije

   commentaar (3)


Stage Zwevegem dag 8
De ingrediënten van de dag
- 34 zwemmers
- 6 supertoffe trainers
- 1 gemotiveerde bevoorrader
- een zwembad
- een sportzaal
- lekker eten
- een schietstand
- wat boekjes en strips
- een schitterende kiné
- tussendoortjes
- ballen
- een fototoestel
- een redder of 3
- een powerpoint
- …. kruiding naar behoefte (met een snuifje regen)

En nu de bereiding van de dag:
De dag werd gestart met een lekker ontbijt. De zwemmers konden genieten van sandwiches met choco of confituur en boter en melk en chocomelk. Daarna voegen we een theoriesessie toe omtrent wedstrijdvoorbereiding. Dit werd sterk gekruid met loszwaaien, eten en drinken voor de wedstrijd. In een ander kommetje mengen we de zwemmers met sport en spel: jagerbal, mattenrace, ik wil racen met…
Daarna gooien we alles in het zwembad en laten we ze 2 uren koken in de banen. Sommigen met een piekje tot 100%, de anderen pruttelen verder. Na een kwartiertje afkoelen, kon Fenne er enkele kneden.
Daarna voegen we nog extra voedingsstoffen toe: broccoliroomsoep, gestoofde worteltjes, varkensreepjes en kartofflen. Daarna wassen attributen die we gebruikt hebben al eventjes af, om straks verder te gaan, dit aan een nog sneller tempo dan de vorige dagen. We laten alles een uurtje rusten. Ondertussen lezen we een boek of kijken we in een strip (misschien staat daar ook wel een recept in). Anderen volgden live het leven van een vlieg. Oh wat boeiend.
Het deeg wordt nu gesplitst in 2 delen. Het eerste deel wordt opnieuw opgekookt tussen de banen, terwijl het tweede deel wat extra gekruid werd met buskruit en loodjes totdat het pofte zoals popcorn. We versieren ons deeg met de kampioenen van de dag: Tille en Thibaut B.
Even in de oven en alles is klaar om mee te geven met de ouders voor meer boeiende verhalen.
Tot morgen voor de laatste avonturen in Zwevegem, daarna trekken we naar Brugge!

Deze avond volgt er nog een mail met alle wedstrijdafspraken.

En ook nu weer laten de trainers ons genieten van heel wat sfeerfoto's

En het filmpje

   commentaar (0)


Hódmèzővásárhèly – Dag 10 of 11 of zoiets
Ook vandaag hadden de weergoden niet altijd even goed weer in petto voor ons.
Vanmorgen werkte de jeugd nog een rustige training af in het zonnetje en ook hun oudere collega’s ontsnapten nog net aan een kleine zondvloed. Voor de open water-zwemmers stond er 8km op het menu, en zij werden naar het einde van de training toe getrakteerd op een onweer. Gelukkig konden zij vluchten naar veiliger (indoor) oorden om de training verder af te werken.

Na een lekker kippetje (volgens Eddy zat de laatste maaltijd van het arme dier nog onder haar vleugels) met rijst kregen we een pannenkoek, de zwemmers van uzkz kregen een pannekoek, badend in chocoladesaus voorgeschoteld. Al een chance dat al die calorieën direct weer verbrand worden!

Terwijl hun jongere collega’s een halve rustdag (langere siësta, teammeeting & vrije tijd) kregen, was het voor de GL’s business as usual met een rustige training weliswaar voorafgegaan door een krachttraining.

Vanavond kregen we bijzonder voedzame soep voorgeschoteld met vlees, groentjes en ei (!), gevolgd door een kruising tussen schnitzel/cordon bleu met puree, en watermeloen als dessert.

Intussen worden de inschrijvingen voor de ‘Golden Trials’ verwerkt want morgen is het opnieuw tijd voor deze jaarlijkse generale repetitie. Ongetaperd & ongeschoren zullen de zwemmers een training in wedstrijdvorm afwerken samen met het team van HZA. Go Go GOLD!

   commentaar (3)


Stage zwevegem
Wist je dat…
… Lore toekwam als een verzopen water(soep)kieken (=eend), even later ook Jasper
… de melk bij de M staat en de choco bij de C
… de bloemetjes water kregen vandaag
… plots alle fietsers met de auto waren, behalve de trainers, mede mogelijk gemaakt door onze geografische ligging
… Thijs thuis geen boterhams met choco mag eten, dus eet hij hier choco met boterhams
… Thibaut Demuynck liever wacht tot de middagrust om zijn gsm terug te krijgen, in plaats van burpees te doen
… Tore goed slaapt, maar er toch nog vermoeid uit ziet
… er een regenbroek met sloefjes voor de schoenen bestaat
… Jaspers broek er goed uit ziet, maar ’t is ook al. Regenjas?
… Gaëlle iedere ochtend een koffie verkeerd drinkt (hier op stage toch)
… Louka een valse wedstrijd gaat zwemmen (golden trials)
… dat er hier 2 spellingsidioten alles heel goed controleren
… Thijs niet zonder fouten kan schrijven, dt-regels heeft hij nog niet ontdekdt (Thijs heeft deze zin opgeschreven)
… Thijs nu naar huis wil
… er gefrist en gemonsterd wordt (fris en monter)
… er na de middagrust ge-refrist en ge-remonsterd wordt
… Tony ’s morgens spa (fa) spuit
… Thijs nog voor de up-to-date was, aangezien hij al vanaf 6h30 met het verslag bezig was
… Activia minstens even goed is voor de weerstand als een WV-setje
… Mathis een geweldige goochelaar is
… Hanne al alle boeken en strips van de bib zal verslonden hebben
… er in de dryland gedanst wordt door Maxime en Simon
… Jana B in staat is af te tellen van 3 tot 1 (in kwartjes)
… Margaux C het doel van jungle speed pas ontdekte na een kwartier spelen
… Arthur A zijn neus uitkuist met een voetpomp en Thibaut B er dan op blaast
…. het de dag van de verloren voorwerpen was: Dario, Sarah, Zoé, Thibaut D, Margaux C, Jana B en Yannick, van de trainers gaan we niet spreken
… je dat Julie en Fenne op dezelfde dag jarig zijn
… Robbe vanaf nu Robby heet
… Lore en Thibaut de grote schutterkampioenen geworden zijn
… Margo D topschutter is geworden vandaag, hopelijk schiet ze even rap van haar blok dees weekend
… Emiel en Dante hun tenen open liggen van de nieuwe korrel en zij waren niet de enige
… Dante oh zo graag op het monster wil alhoewel hij de oudste van de groep zou moeten zijn
… Louka en rust niet samen gaan
… Luna S en Margo D liever hier blijven dan naar huis gaan
… Lucas een nieuwe vriendin heeft
… Maarten heel moe was vandaag
… Kevins hersenen toch nog niet volledig in de plooi liggen
… Luna S pijn had toen haar hersencel(len) naar beneden vielen
… Elena een heel braaf meisje is
… Jelle nu ook naar de tandarts is
… Yolinne fan is van de leeuwenkoning en Fenne en Iza ook
… Fenne alle liedjes van de leeuwenkoning kent
… Jasper nog net zijn speeksel in zijn mond kan houden (hij zegt het toch)
… we 2x per jaar Tuur moeten verzetten (of is het Arthur?)
… Gaëlle ging zwijgen, maar ondertussen alweer in een lachbui is blijven steken
… Anouk en Jana zussen zijn
… Thomas en Lucas broers zijn
… Jari een viswijf is en nooit op tijd vertrekt
… Tille van de startblok viel
… er één zwemmer vergeten werd… rarara wie is het?
… er commentaar onder dit bericht mag gezet worden
... er ook vandaag fotoswerden genomen.

   commentaar (2)


Hódmèzővásárhèly – Dàg 9 zekers ?
Zo heet als het gisteren was, zo groot was de ontnuchtering vandaag.
Vanmorgen hielden we het nog zo goed als droog, maar vanmiddag gingen de hemelsluizen open, werd er op de grote trom geroffeld & werden er fotokes genomen: onweer in Hodme!

Met de JL’s besloten we geen risico te nemen, en dus zijn we stiekem indoor gaan trainen in het imposante bad (50x25m; 10 banen) waar binnen hier & 2 jaar de Europese Jeugdkampioenschappen zullen plaatsvinden. Een rustige training, maar na de zware trainingen van gisteren en deze ochtend ging het bij sommigen toch wat moeilijker, en dus werd er na de training een extra rustmoment ingebouwd om wat op krachten te komen.

De GL’s mochten vannochtend eens goed in het rood gaan tijdens een pittige training en ook voor hen werd supplementaire rust voorzien deze middag. Die extra slaap kwam goed van pas, want ook bij de namiddagtraining werden de zwemmers niet ontzien. De vermoeidheid is absoluut aanwezig, maar de mentaliteit van de zwemmers is voorlopig nog steeds ‘toppie’, dus het harde labeur zal mits de nodige rust straks ongetwijfeld renderen in een goed kampioenschap. Mathieu vond deze middag een trainingspartner in de persoon van Gergely Gyurta, regerend Europees kampioen op de 1500m in klein bad. Voor de geïnteresseerden: de afsluiter van hun gezamelijke training bestond uit 8 x 400 wisselslag…

Voor de geïnteresseerden in culinair Hongarije:
Deze middag kregen we een voorgerechtje met patatjes & hesp gevolgd door vis met groentjes en deze gingen zonder gepruttel en vooral met een extra portie pasta vlotjes binnen. Als dessert was er een gebakje met chocolade & kokos.
Vanavond was er de gebruikelijke soep (bloemkool), met vervolgens pasta (surprise!) met een moeilijk nader te omschrijven stukje vlees en pruimen als dessert.

Jawel , enkele foto's , met wat goeie wil van den draadlozen toch online gekregen.

   commentaar (2)


112766 bezoekers sinds 11/01/2003

© 2002 concept zwemclub.be .. Hosted by prodius.be

 
Arena
vereecke
Badhuis
Calis Projects
Delaware
De Saedeleer
Lauwers
snickers
katty