Twittter
facebook
Vlaamse jeugdkampioenschappen
GOLD Swimming Team site
Info zwemclub
Info wedstrijden
Maandplanner
Wedstrijdkalender
Controle inschrijvingen
Programma wedstrijden
Definitieve inschrijvingen
Clubrecords
Media
Prov WVL
VZF
Open water knop
Splash
 
 

Badhuis Welkom op de website van GOLD Swimming Team - Afdeling Menen (GM).Volgende wedstrijd: Open Water in Menen op 08/08/2015.
 
BK Charleroi
Klik hier om de uitslag van het BK Charleroi te bekijken : uitslag GOLD of volledige uitslag. De 10 GOLD zwemmers behaalden 13 finales, 6 podiums (2x goud, 2x zilver, 2x brons), 19 besttijden, 35 tijden vanaf 10 Rudolph punten. Proficiat!
   commentaar (0)


Een mooi verhaal
Een verslag over het BJK kan ook iets anders zijn dan een opsomming van tijden en prestaties. Hieronder kunt u het verhaal van het BJK lezen in een iets andere verteltechniek dan u gewoon bent. Met dank aan Frederic Dehaudt

Het verhaal kunt u hier lezen
   commentaar (1)


BJK results
De 12 Goldjeugdlabels hebben loeihard gezwommen. De chrono werd niet gespaard. Naast een resem aan besttijden behaalden we 8 podiumplaatsen (1x goud, 5x zilver, 2x brons), 28 top 10 plaatsen, 21 tijden met 10 Rudolphpunten of hoger en 0 uitsluitingen.
MZK 'er Malou werd Nationaal Kampioen bij de 11 jarigen op de 400 m CR. Matis en Indra zwommen telkens besttijden en vele top tien plaatsen. Proficiat !

uitslag GOLD of volledige uitslag.

Fotogalerij met prachtige foto's :
Fotos BJK
   commentaar (1)


Succes op het BK
Wij wensen de Gold Labels veel succes toe op het BK !
Voor MZK hebben we Jodie, Lara, Jannes, Tim en Guillaume aan de start!
Go Team BJK !
Definitieve inschrijvingen

   commentaar (0)


Uitslagen zomercriterium
Inmiddels hebben we wat tijd om de uitslagen van het zomercriterium wat naderbij te bekijken. Er werd snoeihard gezwommen. De besttijden voor volgend seizoen staan messcherp. Proficiat aan alle zwemmers.
De Gold Uitslag
De volledige uitslag
We zien jullie mss op de babe ?
   commentaar (1)


Hodme Dag 12
Tzit er op…
Wat is de tijd snel gegaan. 12 dagen zijn voorbij gevlogen alsof het niks was.
Het is nochtans niet dat we niet getraind hebben. Er werden alles samen weer een paar duizend kilometers afgemaald, soms rustig, soms heel snel; heel vaak onder de blakende zon, af en toe eens onder de deugddoende schaduw van een wolkje.


Vanmorgen werden de Trials afgewerkt. Tussen 8 & 9 werd en geracet, gestuikt & afgezien. Nu is het een kwestie van de taper z’n werk te laten doen (jeugd) of om nog een weekje verder te trainen vooraleer de laatste lijn in te zetten richting BK (Gold Labels).

We mogen gerust zeggen dat we een fantastische groep zwemmers mee hadden. Een goede attitude, mooie teamspirit & de bereidheid om hard te trainen wanneer gevraagd. De basis werd gelegd voor mooie kampioenschappen; we hebben er alle vertrouwen in dat het training labeur straks bekroond wordt.

Chapeau zwemmers voor jullie inzet; bedankt supporters voor jullie likes & reacties.
Tot morgen in Zaventem
   commentaar (4)


Hodme dag 11
De voorlaatste dag al, en voor de jongsten is het taperen begonnen, dus minder meters en sleutelen aan de laatste details. De open water groep kreeg vandaag een ‘rustige’ volume-dag voorgeschoteld (=15,5km). Hun collega Gold Labels hadden het minder makkelijk en moesten vanmorgen flink aan de bak; deze middag kregen ze dan wel een rustige training in functie van de Golden Trials morgen.

3 keer raden wat we vanmiddag gegeten hebben?
We willen alvast meegeven aan alle mama’s om zoon/dochter bij terugkeer niet te bruusk te laten afkicken van de kip en rijst ten einde serieuze ontwenningsverschijnselen te vermijden.
De reusachtige portie spaghetti vanavond wist gelukkig wel het monotone te doorbreken.

Morgen dus al onze laatste dag in Hodme, en we gaan er nog een serieuze lap op geven.
De collega’s in Genk hebben vandaag alvast het goede voorbeeld gegeven!
   commentaar (0)


Hodme dag 10
Dag 10 en de vermoeidheid doet hier en daar zijn intrede.
Niet abnormaal na het vele en harde trainings-labeur van de voorbije periode.

Voor de Jeugd Labels zit de ‘taper’ er aan te komen, dus de teller van de metertjes gaat naar beneden, en verder is het een kwestie van de rust zijn ding te laten doen.
De ouderen gaan nog even door en dus krijgen ze geregeld nog eens tegen hun tanden, zowel in het water als op het droge.

Met een olympisch kampioen (200 schoolslag) die traint in hetzelfde complex, en slaapt in hetzelfde hotel kon het niet anders dan dat we toch even een foto- en handtekeningsessie inlasten, en vandaag was het ideale moment. Samen op de foto met Daniel Guyrta of even de badmuts laten tekenen; hopelijk werkt het inspirerend…

Wat schafte de pot vandaag? Wel, geen rijst (oef!), maar pasta met kip en puree met een soort koeientong. Een welkome afwisseling en dus werden de bordjes vlotjes geleegd.

Intussen worden ook de voorbereidingen voor de Golden Trials opgestart, en tussendoor volgen we ook de (goede!) prestaties van de zwemmers op het Zomercriterium. Blijven gaan met die banaan ginder in Genk!

Stilaan loopt de stage naar zijn einde, maar voor het zover is genieten we nog even van de Hongaarse zonnestralen. Tot morgen voor meer Hodme-nieuwtjes!
   commentaar (0)


eendjescriterium
Op het eendjescriterium vorige week werden er puike resultaten neergezet, haalden maar liefst 12 medailles binnen met de club. (3gouden, 6 zilveren en 3 bronzen)
Voor afdeling Menen;
Thieben (100RG en 200WS) behaalde 2 maal een top 5 plaats. Stan een top 10plaats, Luna (200WS) en Fernando(400VS) een 2de plaats, Faye 2maal een 2de plaats (100ss en 50 vl), Aurélie kon een eerste (100 VS) en een derde (50 VL) plaats veroveren.
Thieben en Fernando maakten ook deel uit van de aflossingsploeg die goed was voor het hoogste schavotje.

Succes aan de zwemmers van het zomercriterium!!
   commentaar (2)


BABE 2015
   commentaar (0)


Dag 9 Hodme
Deze morgen viel er iets uit nat uit de lucht; enkele oudere zwemmers meenden zich nog van vroeger te herinneren dat dit het fenomeen ‘regen’ was. Geen plensbuien, maar wel voldoende om de trainers een warmer/droger outfit te laten opzoeken. De zwemmers hadden er weinig last van en genoten zelfs van het ‘warme water’.

Zo rustig we het deze morgen hielden, zo duchtig werd er de pees opgelegd in de namiddag. Er werd gezwoegd, geboord en vooral hard gezwommen. We willen nog niet te veel prijs geven, maar we kunnen toch verklappen dat de zwemmers al mooie dingen lieten zien.

Op culinair vlak bracht de dag opnieuw rijst en kip, maar ook lasagne vanavond. Deze middag werd de maaltijd nog vergezeld van een gebakje met kriekskes. Voor het eerst was er ook niet-bouillon-soep met croutons.

Morgen zijn we al toe aan dag 10; wat gaat de tijd snel. Voor alle mama’s die zoon/dochter al even moeten missen: het aftellen kan beginnen! ;-)
   commentaar (1)


BabE 2015
   commentaar (0)


Hodme dag 8
We zullen het maar meteen toegeven. Ja, we hebben decadent lang uitgeslapen: ontbijt om 7u30.. ;-) Kwestie van toch niet te veel uit ons ritme te raken, want dan zou het morgenochtend redelijk pijnlijk worden.

Na het ontbijt nog even een groepsfoto nemen, en dan splitsen de wegen. De Gold Labels hebben nog een korte teammeeting waarna ze vrij de dag kunnen doorbrengen (slapen, luieren rond het zwembad, filmpje kijken, spelletje spelen,…) daar waar de Jeugd labels een gevarieerd programma krijgen aangeboden. Hun dag begint in en rond het zwembad waar ze kunnen genieten van de warme baden, een boekje lezen, wat zonnekloppen, lachen met een trainer die 50 vlinder moest zwemmen (verloren weddenschap) en een filmpje inblikken om de collega’s van het Zomercriterium succes te wensen.

In de namiddag houden we onze gebruikelijke siësta, en daarna is het cinema-time! Airco, popcorn-chips en ‘Cool Runnings’ om de hitte buiten te verslaan. Perfecte combinatie met dank aan Tibo & Dries voor de accommodatie. Nadien zijn de zwemmers vrij en dat betekent boekje lezen, tablet/GSM-tokkelen of een spel spelen. Tijdens dat laatste laaien de emoties al eens op als er ‘gecheat’ wordt, maar het spelplezier is alleszins aanwezig.

De volumes aan tafel doen vermoeden dat de recuperatie al goed op gang is, en dat er vanaf morgen weer goed en hard kan getraind worden. Tot dan!
   commentaar (0)


Stage Zwevegem - laatste volledige dag
Woensdagmorgen 7.30uur en de eerste kwamen al toe in het schooltje. Door de correcte boekhouding van Gaëlle hadden we gelukkig vandaag geen eten te kort. De voorraad brood werd aangevuld maar ook de melk, yoghurt en vers fruit. We waren er terug klaar voor. Als eerste stond vandaag op het programma wat theorie over wedstrijdvoorbereiding. Hier werd er uitleg gegeven over wat ze moeten doen voor, tijdens en na een wedstrijd. Op het einde van de theorie werd er nog een actief stukje toegevoegd, een voorbeeld van een goede en actieve droogopwarming.
Dan was het al tijd om te gaan zwemmen. Raar maar waar een redder (Felice) stond te roepen in het zwembad zonder dat er iemand in de buurt was. Alle trainers vroegen zich al af tegen wie hij het had. Na het zoeken en rondkijken kwam er iemand met een intelligente opmerking: ‘Zou hij niet aan het roepen zijn tegen een voorwerp?’ Jaja hoor, de stofzuiger kreeg ook de volle lading. Vreemd zicht en lachwekkend. Verder kregen we heel korte schema’s doorgemaild uit Hongarije. Jaja, de taper is duidelijk al begonnen. De jongsten zwommen 1000m en de oudsten zwommen 4000m. Desondanks de taper begonnen is, waren er toch heel wat hongerige maagjes aanwezig in de groep. Tijd dus om er iets aan te doen. Op het menu vandaag stond kipfilets met gebakken aardappelen en perziken, met een lekkere saus. Iedereen vulde snel de buikjes om dan hééél snel in hun bed te kunnen kruipen. Er was wel een kleine verrassing voor de zwemmers voorzien, het was geen uurtje slapen maar een anderhalf uur. Voor sommigen was het lastig om stil te blijven liggen.
Op het middagprogramma stond onze slotactiviteit. Een variatie op laddercompetitie met verschillende groepsactiviteiten. Een WC-rol helemaal ontrollen en nummeren, het alfabet omgekeerd opzeggen, bij elke letter van het alfabet een gezond voedingswaar opsommen, schoenvlucht, liedjes proberen raden, de wet van Newton,… Tussendoor kregen ze nog een aantal kleinere opdrachten om tijdens de vrije tijd tussen deze opdrachten uit te voeren. Tussen deze losse opdrachten zaten de Brabançonne vanbuiten leren, de leeftijd van de trainers proberen te raden, een gedicht schrijven over de trainers, een sudoku en woordzoeker oplossen. Het beste resultaat van de dag kwam als eerste naar boven met dank aan de apen van de dag. Robbe, Thomas Deblock, Hubert, Noor en Elena.
“Liefste Gaëlle, jij kon roepen met al jouw decibelle. En ons Geertje is zo zoet als een klein vers peertje. Jasper en Thijs, laten ons smelten als ijs. Elke training staat ook Fenne paraat, met haar super technisch tijdmeetapparaat. Als laatste is er Iza, Iza, Iza, Iza zo heet als een pizza Ibiza. Heel de stage stonden ze paraat, ook Jonas die kwam elke dag of met zijn ‘my little pony’ handtas. Gaëlle speelde vals in het stagespel maar nogmaals man man man wat een decibels!”
Als afsluiter van de dag maakten we nog de score bekend. De vissen wonnen de competitie, in het winnende team zaten: Mathis, Elian, Margo Denys, Sarah en Tore. Verder volgenden de apen daarna de slangen, de kikkers, de ezels op de voet gevolgd door de koetjes en de honden sluiten de rij af.
De zaal begint al leeg te lopen en de taper begint te werken. Iedereen staat hyperactief en is klaar voor het Zomercriterium.
Nog een kleine praktische noot:
Vrijdagochtend is er nog een zwemtraining voorzien voor iedereen die enkel zwemt op zaterdag en/of zondag. Deze training gaat door in Zwevegem (onmiddellijk naar het zwembad) van 8.15uur tot 10.45uur. Dus je moet niet meer naar het schooltje komen en worden afgehaald en opgehaald aan het zwembad.
   commentaar (1)


Stage Zwevegem - dag 4
Na de “Golden trials” van zaterdag, konden de zwemmers genieten van een dag rust om met een volgeladen accu aan de laatste stageweek te beginnen. Na het nuttigen van een goed ontbijt, ja we eten hier ’s ochtends als een koning: bokes met choco of confituur, peperkoek, (choco)melk,… vatten de youngsters een droogtraining aan. De welbekende vierkantsrun werd bovengehaald, blad-steen-schaar competitie,… jawel het brein werd al van ’s morgens vroeg gebruikt. Terwijl de jongsten buiten de benen van hun lijf liepen, bestudeerden de oudsten de videobeelden van vorige week aangevuld met info over de voeding tijdens taper- en wedstrijddagen.
Zoals gewoonlijk pakte iedere zwemmer zijn zwem- en netzak mee richting zwembad. Bij de ene ging dit vlotter dan bij de ander. Na 5 minuten kwam vergeetsmurf zonder zwembroek piepen van achter het hoekje. Gelukkig was een andere smurf de redder in nood: zwembroekprobleem opgelost. Alle zwemmers werkten deze ochtend een goede training af. Na een korte maar krachtige stretching trokken we er weer op uit naar het schooltje. Tomatensoep of was het nu wortelsoep? Maakt niet uit de kommetjes gingen vlot binnen. Balletjes in tomatensaus met puree en wortels vullen de buikjes. Er zat duidelijk voldoende energie verwerkt in het eten. De afwas was in nog geen mum van tijd gedaan zodat iedereen op tijd in zijn bedje lag. Klaar om te snurken, wrikkelen, lezen, of paarden te zoeken. Wie weet wat vinden we nog allemaal in de verwarming deze stage?!
Na de middagrust trokken de oudsten opnieuw richting het zwembad. De energie van het eten konden ze nog kwijt tijdens een tweede training. De jongsten begonnen aan een echte fotozoektocht doorheen Zwevegem. Aan de hand van foto’s moesten ze hun eigen route uitstippelen en deze in juiste volgorde proberen te plaatsen. Dit is niet voor iedereen even vlot verlopen. Tijdens deze tocht konden ze nog eens hun kennis rond Disney naar boven halen. Onder weg waren 11 bloedmooie prinsessen verstopt. Aan hen om de juiste namen te zoeken. Ook dit weekend heeft Tanja voor een lekkere verwennerij gezorgd. Ze heeft uren in de keuken gewerkt en toverde 2 overheerlijke milkshakes op tafel. De zwemmers konden kiezen tussen bananen of rode vruchten. Dank u wel voor de leuke verwennerij!!! De zwemmers hebben er super hard van genoten. “Mmmmh wat was het lekker!” “ Amai wie heeft dat gemaakt?” De superlatieven vlogen de lucht in voor Tanja. Onze dag hebben we afgesloten met het vervolg van een film die de zwemmers hebben mogen kiezen.
We slapen nog lang en gezellig in een warm bedje. Op naar morgen!
   commentaar (0)


120075 bezoekers sinds 11/01/2003

© 2002 concept zwemclub.be .. Hosted by prodius.be

 
Arena
vereecke
Badhuis
Calis Projects
Delaware
De Saedeleer
Dazzle Events
Lauwers
snickers
katty