Twittter
facebook
Vlaamse jeugdkampioenschappen
GOLD Swimming Team site
Info zwemclub
Info wedstrijden
Maandplanner
Wedstrijdkalender
Controle inschrijvingen
Programma wedstrijden
Definitieve inschrijvingen
Clubrecords
Media
Prov WVL
VZF
Open water knop
Splash
 
 

Badhuis Welkom op de website van GOLD Swimming Team - Afdeling Menen (GM).Volgende wedstrijd: Open Water in Menen op 08/08/2015.
 
Stage Barvaux Dag 3: donderdag 2juli 2015
Dag 3 donderdag 02/07/2015

Het is duidelijk dat nu ook de trainers het moeilijk beginnen te hebben. 1 van onze wektrainsters had zich al overslapen. Toch geraakte iedereen op tijd uit de tent om aan het ontbijt te beginnen. Het ontbijt viel goed in de smaak, de vertering van de warme chocomelk verliep wel niet even vlot bij iedereen (maagjes…).

Op het trainingsprogramma stond vandaag enkele pittige startjes en keerpunten. De techniek werd heel uitvoerig uitgelegd. Zo moesten de zwemmertjes hun onderwaterfase starten op een diepte van wel 60m! Gelukkig moesten hiervoor geen duikersuitrustingen boven gehaald worden, het was gewoon een foutje van de trainster. Na de leerrijke training mochten de kleinere zich amuseren in het “ploeterbad”. Daar dansten de drie musketiers o.a. de polonaise (filmpjes volgen nog).
Eenmaal aangekomen bij de chalet konden we genieten van een verse groene groentesoep. Het ging heel vlotjes binnen.
Als ochtendactiviteit werden de hersens eens goed gekraakt met enkele sudoku’s, woordzoekers, doolhoven,… Dit was onderdeel van de laddercompetitie.
Hierna werd de post uitgedeeld, er zat zelfs een kerstkaart bij, die voor wat afkoeling moest zorgen.
Vandaag was het middagmaal macaroni met kaas en hesp. Sommige lusten geen kaas dus werd er macaroni met enkel hesp voorgeschoteld. De zakken werden klaargemaakt om te vertrekken naar Durbuy. De voorbereidingen met zonnecrème smeren, flessen water vullen en petten en natte sjaaltjes opzetten werden genomen. Eenmaal gepakt en gezakt, kon de lange tocht richting de kajaks beginnen. Het werd een tocht vol zweten en vloeken (= 5 x lastige oefeningen). Als er veel gezweet wordt, moet er ook veel gedronken worden. Dit werd mogelijk gemaakt door de bevoorradingsposten. Er werd ongeveer 60l water gedronken in 2-3u. Een fris appeltje zorgde voor wat afkoeling.
Eenmaal aangekomen in Durbuy werd iedereen voldoende ingesmeerd tegen de felle zon. Daarna werden de kajaks uitgekozen en vonden de eerste zwempartijen plaats doordat ze in het water vielen. Gelukkig is iedereen er heelhuids geraakt. Erna hadden we nog enkele durvers die een sprong van de brug waagden (zie filmpje).
Na de afvaart met de kajak werd de tussenstand van de laddercompetitie: aan de leiding paars en rood, op de tweede plaats geel en op de derde plaats groen. We keerden daarna te voet terug naar de chalet met de nodige filmpjes ter afleiding van de pijnlijke voeten (het record: 7 blaren op 1 voet).
De vuile kindjes konden hen wassen in de luxueuze buitendouche met warm water. Sommigen zagen er wat tegenop, maar eenmaal onder de douche waren ze niet meer weg te krijgen. Zo waren ze proper om na het eten in hun bedje te kruipen. Op deze zomerse dag smaakte de barbecue heerlijk. Dit was duidelijk te merken aan de vuile mondjes EN wangen EN handen EN oren ;) .
Met de buikjes goed gevuld en een heel lastige dag achter de rug, vielen de kinderen als een blok in slaap. Behalve dat ene eendje dat opnieuw begon te kwaken. Dit eendje vloog van de ene tent in de andere en moet nu tussen twee begeleiders.
Tijdens het maken van dit verslag waren de trainers in de ban van de vuurvliegjes (foto nemen lukt niet echt, helaas pindakaas).
Ps: het liefdesgeheim ontplooit zich verder! Vandaag zaten ze tezamen in de kajak en konden ze het goed met elkaar vinden.
Kruip niet te dicht bij elkaar als je bang bent tijdens het onweer nu de kindjes van huis zijn ;) ;) .

Het Barvaux-team!
   commentaar (1)


Stage Barvaux Dag 2: Woensdag 1 juli 2015
Omstreeks 5u30 werden we gewekt door gekwek in de tent. Ook op de achtergrond hoorden we een vogel die het geluid maakt van een vogelfluitje met water. Zie onze foto, wie kan er een naam op plakken?
Om 6u45 waren Juline en Jodie direct wakker aangezien er nog een pannenkoekje van gisterenavond kwam piepen.
De eerste boterhammetjes gingen rond een uur of 7 de buikjes binnen. Voor we naar de training vertrokken werden de drinkflessen gevuld en gecontroleerd. Door het warme weer moet er voldoende gedronken worden, deze boodschap kwam goed aan, want na de training waren alle drinkflessen zo goed als leeg.
Om 8 uur werd de eerste frisse ochtendduik genomen. Het varieerde van 1200m tot 3350m, afhankelijk van ieder zijn niveau. Alle basisaspecten kwamen aan bod tijdens deze eerste training.
De verse tomatensoep met balletjes ging, naar de trainers hun verrassing, goed naar binnen. Daarna werd een stapel van 15 gezelschapspelen uitgehaald en snel benut. Nieuwe vriendschappen werden een feit. WAP wat is dat nu eigenlijk?? Dat werd snel duidelijk toen de worst, appelmoes en patatten op tafel verschenen. Het was lekker want al het vlees was op.
De platte rust verliep vlot, behalve een eendje die mocht afkoelen in het hokje. Anderen vonden al de weg naar Janneke Maan. De bananen gingen vlot naar binnen, aangezien er een verrassing aan vasthing.
Voor de komende dagen, zijn de zwemmers ingedeeld in 4 groepen, en wordt een laddercompetitie gespeeld. Na de eerste spelronde (bowling, parkoer, sjoelbakken en springtouw); staat groep paars aan de leiding, gevolgd door rood en geel, groen is de rode lantaarn. Als verrassing trokken we naar ’t hoekske om de verkoeling van een ijsje en drankje op te zoeken. Daarna mochten ze nog wat op de draaimolen spelen, dat net op tijd werd gestopt. (maagjes…). Na wat vrije tijd zochten ze alweer de eettafel op, waar een heerlijke koude pla werd voorgeschoteld. Groentjes, patattjes, pasta en 120 schelletjes vlees.
De tweede training bestond uit een kleine weerstandset (wat sprintjes enzo..) alsook een technieksetje keerpunten en startjes. Het omkleden ging extra snel aangezien er een punt te verdienen was voor de groep die als eerste volledig klaar was.
Als dessertje werd een rijsttaartje gegeten. Waarna er naar de ouders werd gebeld, wat hadden ze veel te vertellen, enkelen belden wel zeker twintig minuten.
De pyjamaatjes werden aangedaan en de bedjes werden opgezocht.
Wij gaan nu ook in ons bakoventje kruipen,
Wij wensen u allen een zwoele nacht toe (maar maak het nu ook niet te warm ;) nu de kindjes van huis zijn).
Het Barvaux Team

   commentaar (2)


GPMZK 2015
Foto's podia - zie fotoalbum.
   commentaar (0)


Hodme dag 1
Onze reisdag begint vroeg, hééél vroeg. Het mooie daaraan is dat het de rest van de stage zal lijken alsof er uitgeslapen mag worden als de wekker ‘pas’ om 5u45 af gaat. Tis dus maar hoe je het bekijkt..

Hier en daar werd er bij het afscheid al een krop doorgeslikt (bij de ouders dan toch), en één enkele ouder ging zelfs zo ver om het paspoort bewust thuis te laten liggen, zodat er toch nog snel even naar Zaventem kon gereden worden om zoonlief uit te zwaaien. Wat zou een reisdag immers zijn zonder een stress-momentje?

Het mag ook duidelijk zijn dat Hongarije een populaire bestemming is voor zwemstages; getuige daarvan het feit dat er nog 2 andere clubs op onze vlucht zaten, en het feit dat het hotel afgeladen vol zit met zwemmers, van oa nog 2 andere Belgische clubs .
Na een kort loszwemmoment, het uitpakken van de valiezen en een eerste kennismaking met de Hongaaarse gastronomie (soep + rijst met iets cordon bleu-‘achtigs’ + gebakje), hebben we de jongsten vroeg onder de wol gestoken, en veel protest was er niet.

De gezonde focus is er & het goede weer mankeert ook niet, dus alle elementen zijn aanwezig om er een goede & vruchtbare stage van te maken.
link naar foto's op facebook
   commentaar (2)


Stage Barvaux dag 1: dinsdag 30 juni 2015
Eerst 2u30 tot 3u zitten puffen en blazen in de auto. Soms duurde het nog wat langer, wanneer je bijvoorbeeld een platte band hebt. Maar iedereen is goed aangekomen.
Al zwetend werden de tenten opgezet. Uiteindelijk stonden ze allemaal "recht" dankzij de hulp van de ouders. Allez recht, voor zover dit mogelijk is in een bos ;).....
Plus minus 100 pannenkoeken werden verorberd!
Tijdens de verkenningstocht doorheen het bos was de meest voorkomende vraag; "is 't nog ver????"
We hebben dan ook wel meer dan een uurtje gewandeld. Na de wandeltocht smulden de kinderen van heerlijke verse fruitsalade.
Bij controle van de nachtrust komen er precies liefdesgeheimen naar boven :)
Hopelijk vangen we de komende dagen meer nieuws op over 'het geheim...'
We horen al gesnurk uit de tentjes, slaapwel en tot morgen

Het Barvaux-team (Christiane, Juline, Lore, Fenne en Jodie)
   commentaar (3)


Golden Summer is coming soon !
Volg ons sportief zomerprogramma via deze site. Maar nog sneller via facebook en twitter ! Knoppen te vinden op deze site links boven.
Stages Wedstrijden Kamioenschappen Open water zwemmen ! etc ...

   commentaar (0)


Zwemshow
Het was een spetterend feest.
De De fotos
   commentaar (0)


Zaterdag 20 juni Zwemshow MZK
Zaterdag hielden we een meer dan geslaagde versie van onze jaarlijkse zwemshow.
Een foto (ook deze week in de weekbode in groot formaat). Allen naar de krantenwinkel.

   commentaar (0)


BK open
Ziezo de laatste wedstrijd voor onze Gold Labels zit erop. In afwachting van de Gold Uitslag kan u hier de resultaten raadplegen.

Lara Herman zwom op het BK een mooie besttijd van 1.07.65 op 100 RG in 50m bad. Ze behaalde daarmee de 5 de plaats tijdens de finale voor de Jeugdcategorie. Proficiat !

   commentaar (2)


Tweeluik Antwerp Diamond Race & BK open
De wedstrijdperiode voor de Gold Labels is nog niet helemaal voorbij. Vorig weekend hadden we nog de Antwerp Diamond Race en momenteel zijn Lara Herman en Tim Camerlynck samen met Jodie De Saedeleer op het BK Open nog in het Wezenberg de wedstrijdperiode aan het afsluiten.
We kunnen reeds tevreden terugblikken op de Antwerp Diamond Race met tal van Besttijden en maar liefst 4 MZK FINALES. Coolsaet Guillaume zwom 55.22 op 100 CR en werd daarmee 13 de. Himpe Jannes zwom 30,48 op 50 RG goed voor een 9 de plaats. Herman Lara kon een derde plaats bemachtigen op de 200 RG met 2.29. En ten slotte zwom Tim Camerlynck op de 50 ss 32.79 goed voor een 6 de plaats. PROFICIAT.
De Gold uitslag
De volledige uitslag
   commentaar (1)


Uitslagen
Ziezo een drukke wedstrijdperiode voor onze jeugdzwemmers is achter de rug. Iedereen deed zijn uiterste best. Organisatoren, begeleiders officials ouders en … ja ook de zwemmers.
Het regende ereplaatsen en besttijden. We kunnen nu reeds spreken van een héél geslaagd seizoen.
Op naar het zomercriterium of het Belgisch Jeugd Kampioenschap.
Uitslag First Gold en de volledige uitslag
Uitslag Lentecriterium Gold

Dit weekend hebben we nog de OPEN Belgian Swimming Championships die doorgaan in het Olympisch zwembad Wezenberg, te Antwerpen van vrijdag 15/05/2015 tot zondag 17/05/2015. Aan de start hebben we voor MZK (GOLD) Lara, Tim en Jodie. Veel succes !
   commentaar (2)


Verslag Ettelbruck
Het is 19:12 en onze bus baant zich een weg tussen de heuvels richting Belgische grens.
We hebben er net een weekendje in Ettelbruck op zitten, en waarschijnlijk één van onze meest succesvolle passages ooit op CIVE, een jaarlijkse internationale meeting die dit jaar reeds voor de 30e keer werd ingericht.

Zaterdagochtend voor dag & dauw verzamelden onze troepen voor een lange busrit richting Luxemburg. Sommigen vonden die rit trouwens nog niet lang genoeg en besloten ergens tussen Menen & Zwevegem al verloren te rijden. Eenmaal ter plaatse palmden we een deel van de sporthal in en werden de veldbedjes uitgeklapt. Tijd voor een eerste verkenning van het zwembad en een duik in het frisse water.

De start werd niet gemist en op de 200 vrije slag mochten we meteen een rits PR’s noteren en ook de eerste 4 podia werden bezet door Gold-zwemmers. Jong & oud(er) deden niet voor elkaar onder, en zo werden op de 100 wisselslag, 100 rugslag & 50 vlinderslag & 50 vrije slag een hoop finales bijeen gezwommen. Het gemengd estafette-team (Lara, Simon, Syl& Stijn) kon niet onder doen en verzekerde zich ook van een plaatsje bij de laatste 5. Met spaghetti konden de batterijen terug opgelaad worden en na een korte verplaatsing met de bus kwamen we aan in het pittoreske Vianden waar we onze intrek namen in de jeugdherberg met zicht op het kasteel. Voor de jongsten meteen bedtijd, de ouderen trokken het ook niet te laat en na de teammeeting kozen ze snel voor hun bedje.

Zwemmers en uitslapen, dat gaat niet goed samen, en dus werd iedereen al om 6 uur aan het ontbijt verwacht. De lokale bakker was iets minder stipt, en dus was het even wachten op het brood, maar eenmaal de broodmand op tafel kwam wist de hongerige meute er wel raad mee. De zondag bracht een drukke voormiddag met series van 100 vrije slag, 100 schoolslag, 100 vlinderslag, 50 rugslag & 50 schoolslag. De tweede dag van een wedstrijdweekend is vaak wat moeilijker om het juiste wedstrijdritme te vinden, maar veel was daar niet van te merken want de teller van finales tikte aardig aan. Na het afwerken van de series mochten we ons opmaken voor maar liefst 43 finales wat bijlange niet slecht is op 25 atleten.

In de sporthal waren wij één van de enige clubs die gedurende het weekend consequent de rustmomenten in acht nam. Niet altijd even makkelijk, zeker voor de jongere zwemmers, maar dat het loont werd al snel duidelijk. Zelfs vanuit de buitenste banen wisten onze zwemmers zich richting podia te zwemmen en vaak wisten de zwemmers zichzelf te verbazen met snelle chrono’s. Dat alles leverde nog eens 21 individuele medailles op, wat toch wel een heel mooi palmares is gezien de internationale context (clubs uit België, Nederland, Duitsland & Luxemburg).

Als kers op de taart werd onze aflossingsploeg knap 2e en mochten we een beker in ontvangst nemen voor onze 3e plaats in het eindklassement. Stijn Depypere mocht ook nog eens het podium op voor de beste geleverde prestatie door een ‘buitenlander’.

U begrijpt dat de trainers heel trots zijn op het team die deze resultaten wist te boeken, maar evenzeer de manier waarop dit alles gerealiseerd werd, stemt ons tevreden.
Proficiat aan alle zwemmers & bedankt aan omkadering & supporters die dit weekend mee mogelijk hebben gemaakt!
   commentaar (4)


Swimming in the USA
Arena Pro Swim Series at Mesa: Men’s 200m Free B Final with Emmanuel Vanluchenen member of Gold Swimming Team
watch

   commentaar (1)


Paasmeeting
We kunnen spreken van een geslaagde Paasmeeting. Onze aanwezigheid werd opgemerkt bij de prijsuitreiking. Onze Gold swimmers konden fonkelend edelmetaal mee naar huis slepen.
Tijdens de bloedstollende finales werden nog wat besttijden geforceerd. Proficiat allemaal.
De Gold uitslag en de volledige uitslag
Vermeldenswaard is zeker de bloedstollende finale van de 100 SS waar Indra onder de 1:20 duikt, goed voor 12 Rudolf punten.
   commentaar (1)


IC 5 te Zwevegem
Naast de vele medailles kunnen we opnieuw véél foto's aanbieden.
Dit wordt te veel om op te noemen. De nieuwkomertjes Aurelie, Luna en Faye deden het allen héél goed. Ze wisten zelfs het volledige podium te bemachtigen. Malou kon met ruime voorsprong de overwinning binnen halen op de 400 m WS over de 2 jaren van de benjamins heen. PROFICIAT.
Hierbij de volledige uitslag
en de Gold uitslagmet de Rudolph punten

   commentaar (1)


119422 bezoekers sinds 11/01/2003

© 2002 concept zwemclub.be .. Hosted by prodius.be

 
Arena
vereecke
Badhuis
Calis Projects
Delaware
De Saedeleer
Dazzle Events
Lauwers
snickers
katty