Vlaamse jeugdkampioenschappen
GOLD Swimming Team site
Info zwemclub
Info wedstrijden
Maandplanner
Wedstrijdkalender
Controle inschrijvingen
Programma wedstrijden
Definitieve inschrijvingen
Clubrecords
Media
Prov WVL
VZF
Open water knop
Splash
 
 

Badhuis Welkom op de website van GOLD Swimming Team - Afdeling Menen (GM). Volgende wedstrijd: PK WVL te Brugge op 18 en 19/10/2014
 
Aanpassing website
Gelieve allen te vinden via de knop info wedstrijden.
De wedstrijdafspraken seizoen 2014-2015
Alsmede de licht gewijzigde procedure bij ziekte voor of op een wedstrijd.

Controleer ook telkens kort na uw inschrijving de excel sheet controle inschrijvingen via de gelijknamige knop !
En ook een tijdje achteraf definitieve inschrijvingen ook via gelijknamige knop.
Wanneer iets niet klopt VERWITTIGEN

   commentaar (0)


Prov Kamp dit weekend
Alhoewel we nog niet in topvorm zijn, smachter er velen al naar de chrono. De conditie om te racen is nog niet optimaal maar de goesting wel:

Ewel dit weekend kan en mag het:
Wie verschijnt op de startblok ?

De lijst
   commentaar (3)


PK Lange afstand - Brugge - 5/10/14
Mooie results op provinciaal kampioenschap lange afstand in Olympiabad te Brugge. Louka werd provinciaal kampioen op 800VS. Andere GM-zwemmers behaalden een top-10 plaats: Tille 4de (1500VS) - Indra 6de (800VS) - Tore 9de (800VS) - Matis 10de (800VS). Well done!
GOLD-uitslag.
   commentaar (0)


7°IC - Kortrijk - 28/9/14
Zondag 28 december, plaats van het gebeuren, Magdalenabad te Kortrijk. Gold (afdeling MZK) was aanwezig met een beperkte delegatie van 7 zwemmers.
Mooie resultaten konden neergepend worden.
Behaalden het Podium: Malou Dehaudt, Fernando Dehaudt, Egels Maxime en Goan Dujardin.

De uitslag
   commentaar (3)


Gold Open water wedstrijd 7/9
Een prachtige zonnige zondag! Het ideale kader voor onze eerste open water wedstrijd van GOLD in het kanaal te Zwevegem. Na de tweede editie van de MZK open water wedstrijd in Menen werd ook deze organisatie een succes: een 200-tal competitiezwemmers waarvan 39 van GOLD namen deel aan deze wedstrijd. Het talrijk opgekomen publiek kon genieten van de schitterende sfeer.
Ook de joggings waren een enorm succes: 39 sportievelingen namen deel aan de 1500 meter en maar liefst 101 dapperen sprongen in het water voor de 500 meter.

Een hele grote dank u wel aan alle supporters, deelnemers, maar vooral aan alle vrijwilligers om dergelijke grote organisatie in goede banen te leiden: MERCI!! Iedereen opnoemen hierbij is onmogelijk, maar toch deze speciale vermeldingen: dank aan NLT voor de hulp en de deelname en een hele dikke proficiat aan Wouter en Jodie! Het was TOP!

Geniet mee van heel wat sfeerfoto's
   commentaar (2)


NIEUW - NIEUW - NIEUW
Hallo allen,
ik hoop dat jullie een zalige vakantie hadden.

De knoppen 'maandplanner' - 'wedstrijdkalender' - 'Ctl inschrijvingen' - 'programma wedstrijden' werden aangepast voor het nieuwe zwemseizoen. Ook de clubrecords werden aangepast en terug gezeroteerd voor het nieuwe seizoen.
AANDACHT voor de uiterste inschrijfdata!, de 1ste inschrijving moet al binnen zijn tegen 27/8/2014.
Jullie webmaster, THB.
See you ;o)
   commentaar (0)


Belgische Kampioenschappen kadetten junioren senioren
Klik hier om de uitslag van de Belgische Kampioenschappen te bekijken : uitslag GOLD of volledige uitslag. Ondanks de niet ideale omstandigheden in het zwembad op het BK, werd er door GOLD hard gezwommen. Heel jammer dat Manu door ziekte moest passen voor dit BK. We konden wel genieten van een adembenemende aflos 4x100 vrij kadetten (Jannes, Guillaume, Michiel B & Tim) op het hoogste schavotje en een sympathieke Belgische kampioen Jelle op de 400 wissel. MZK 'er Tim Camerlynck behaalde brons op de 100 vrij en UZKZ er Michiel D deed hem dat na op de 1500 vrij. Er werden behoorlijk wat nieuwe besttijden opgetekend wat bij de trainers tot tevredenheid stemt. Proficiat aan de zwemmers & trainers !

   commentaar (0)


Relaas BJK
Geniet van een verslagje van het BJK .
Een dikke proficiat aan zwemmers en trainers en de auteur !
   commentaar (0)


Uitslag Belgische Jeugdkampioenschappen Charleroi 18-20/07
Klik hier om de uitslag van het BJK Charleroi te bekijken : uitslag GOLD of volledige uitslag. Volgend palmares kan voorgelegd worden : 11 podiums (2x goud, 6x zilver en 3x brons), 4e in clubklassement, 33 top10-plaatsen van 59 starts en een nieuw provinciaal record 4x100 vrij 13-14 jarigen. Mooie collectieve prestatie ! Proficiat aan de zwemmers & trainers !

En nu nog het BK , als steun maakten de jeugdgoldlabels dit filmpje voor de goldlabels.
   commentaar (2)


Succes Team BJK
Succes Jeugdgoldlabels, vanwege de Goldlabels

Succes jeugdgoldlabels, vanwege de stage zwevegem

   commentaar (2)


Zomercriterium
Tille Tore en Maxim lieten na deze spetterende stage allen besttijden noteren. De uitslag had u nog te goed.

Klik hier om de uitslag van het Zomerciterium te bekijken : uitslag GOLD of volledige uitslag.
   commentaar (2)


Hódmèzővásárhèly – Dàg de laatste
Vandaag waren er uiteraard de Golden Trials, maar dat belette de Gold Labels niet om vanmorgen al serieus pittig te trainen. Sommige zwemmers drinken intussen melkzuur bij het ontbijt, en zien wel dat er 2 armen aan hun romp hangen, maar voelen ze niet echt meer. En toch blijven ze doorgaan, set na set, training na training..
De Jeugd deed het vanmorgen iets rustiger aan, weliswaar ook met wat snelle stukjes als opwarmer voor de races vanmiddag.

De Golden Trials zijn intussen een vaste waarde geworden, en we doen er alles aan om zo goed mogelijk een wedstrijd te simuleren: officials, oproepkamer, startkaarten,…
De zwemmers hebben er zich 100% voor gesmeten met knappe races en enkele mooie tijden als resultaat. Met nog wat rust er bij wordt dat ongetwijfeld knallen tijdens B(J)K en de Open Water wedstrijden!

Een stage die voorbij vliegt, dat is altijd een goed teken.
De trainers en begeleiders zijn tevreden over de gemaakte progressie, de mentaliteit & de inzet van de zwemmers. Het was een plezier om met jullie deze stage te doen!

Proficiat & bedankt!
   commentaar (2)


Stage Zwevegem The End
De laatste avond… de zaal is leeg,… de overschotten van het eten ingeladen… de laatste afwas… we zijn iets later om het verslag op te maken, maar het enthousiasme is er niet minder om…
De zwemmers kwamen binnen voor een laatste ochtendmaal. Nadat alle buikjes rond en gezond werden gegeten, kwam een serieus gedeelte: afspraken maken voor het zomercriterium met showman Yannick in de hoofdrol. Zijn ludieke samenvatting van de afspraken was hilarisch.
We hadden nog wat tijd over voordat we naar het zwembad moesten trekken. Tijd om de snelheid van de zwemmers al eens te testen, ratten en raven in verschillende variaties kwamen naar boven in de inspiratie van de trainers. De sportzaal was in staking, gelukkig regende het niet anders moesten we onder het afdakje op de speelplaats.
Na het testen van de reactiesnelheid op het droge, konden we over naar de eerste testen in het water: the golden trials! Louka zwom de 200 wissel samen met Gaëlle, de 100 vs was een race tegen Jasper die Louka nipt verloren heeft. Robbe zwom 2x tegen Fenne, de 50 vlinder en de 50 ss. Ja, ook de trainers schitterden hier, jammer dat er geen extra inschrijvingen meer mogen doorgegeven worden voor het zomercriterium. De overige zwemmers waren enthousiast aan het supporteren voor de wedstrijd, een goede test voor de aflossingen die dit weekend op het programma staan. Nadien kregen de trainers de jaarlijkse verfrissing van hun zwemmers: plons!
De maagjes begonnen al terug te knorren, tijd om terug naar het schooltje te gaan. Daar stond een koninklijke maaltijd op ons te wachten: 2 extra grote potten spaghetti. Het was duidelijk dat we met zwemmers op stap zijn: de soep en de saus was niet op, maar de spaghetti werd allemaal naar binnen gewerkt. Met volle magen konden we de laatste middagrust in gaan, tegen ieders verwachting in was het relatief stil en vielen er nog enkele oogjes dicht.
Van zodra de oogjes open waren, tijd voor de fotoshoot: de verschillende deelgroepen en ook de volledige groep werden op de gevoelige plaat vastgezet.
De laatste namiddag hadden de trainers een fantastische activiteit voorbereid. Eerst werden de zwemmers in de waan gelaten dat er een filmmarathon of ja zelfs een karaoke op het programma stond. Vooral dit laatste viel echt in de smaak, alhoewel er enkelen plots heel lang naar het kleinste kamertje moesten… Het eerste liedje “vrolijke vrolijke vrienden” werd door de meesten enthousiast meegezongen.
Genoeg gezwansd, tijd voor de echte activiteit: spelletjesnamiddag made by het GOLDen trainersteam: trainers versus zwemmers. Enkele uitdagingen waren: limbo, stoelendans, de wet van Newton (ballonnen hoog houden), flessensalto, schoenvlucht, mattenrace, mummie maken, … de andere uitdagingen kan je terugvinden op de talrijke foto’s.
Tijdens het 4-uurtje werd een poging gedaan om alle overschotten op te eten. Tevergeefs, er bleef nog fruit en yoghurt over. Daarna was het tijd om de winnaars van de dag bekend te maken en jawel, het trainersteam aangevuld met de oudste zwemmers Emiel en Dante waren de sterksten van de dag!
De zwemmers probeerden al hun materiaal terug samen te krijgen en verlieten de zaal: op het eerste zicht geen verloren voorwerpen!
Tot dit weekend op de wedstrijd!! Wij, en vooral de zwemmers kunnen alle supporters gebruiken!
De fotos
   commentaar (0)


Succes aan de deelnemers van het zomercriterium !
Wij wensen jullie succes vanuit Hongarije

   commentaar (3)


Stage Zwevegem dag 8
De ingrediënten van de dag
- 34 zwemmers
- 6 supertoffe trainers
- 1 gemotiveerde bevoorrader
- een zwembad
- een sportzaal
- lekker eten
- een schietstand
- wat boekjes en strips
- een schitterende kiné
- tussendoortjes
- ballen
- een fototoestel
- een redder of 3
- een powerpoint
- …. kruiding naar behoefte (met een snuifje regen)

En nu de bereiding van de dag:
De dag werd gestart met een lekker ontbijt. De zwemmers konden genieten van sandwiches met choco of confituur en boter en melk en chocomelk. Daarna voegen we een theoriesessie toe omtrent wedstrijdvoorbereiding. Dit werd sterk gekruid met loszwaaien, eten en drinken voor de wedstrijd. In een ander kommetje mengen we de zwemmers met sport en spel: jagerbal, mattenrace, ik wil racen met…
Daarna gooien we alles in het zwembad en laten we ze 2 uren koken in de banen. Sommigen met een piekje tot 100%, de anderen pruttelen verder. Na een kwartiertje afkoelen, kon Fenne er enkele kneden.
Daarna voegen we nog extra voedingsstoffen toe: broccoliroomsoep, gestoofde worteltjes, varkensreepjes en kartofflen. Daarna wassen attributen die we gebruikt hebben al eventjes af, om straks verder te gaan, dit aan een nog sneller tempo dan de vorige dagen. We laten alles een uurtje rusten. Ondertussen lezen we een boek of kijken we in een strip (misschien staat daar ook wel een recept in). Anderen volgden live het leven van een vlieg. Oh wat boeiend.
Het deeg wordt nu gesplitst in 2 delen. Het eerste deel wordt opnieuw opgekookt tussen de banen, terwijl het tweede deel wat extra gekruid werd met buskruit en loodjes totdat het pofte zoals popcorn. We versieren ons deeg met de kampioenen van de dag: Tille en Thibaut B.
Even in de oven en alles is klaar om mee te geven met de ouders voor meer boeiende verhalen.
Tot morgen voor de laatste avonturen in Zwevegem, daarna trekken we naar Brugge!

Deze avond volgt er nog een mail met alle wedstrijdafspraken.

En ook nu weer laten de trainers ons genieten van heel wat sfeerfoto's

En het filmpje

   commentaar (0)


113324 bezoekers sinds 11/01/2003

© 2002 concept zwemclub.be .. Hosted by prodius.be

 
Arena
vereecke
Badhuis
Calis Projects
Delaware
De Saedeleer
Dazzle Events
Lauwers
snickers
katty