Zwemfed
Prov WVL
Info zwemclub
Programma wedstrijden
Info wedstrijden
Controle inschrijvingen
Definitieve inschrijvingen
Clubrecords
Activiteiten
Open water
Privacy policy
API
 
 

Badhuis Welkom op de website van MZK. Volgende wedstrijd: Dag 2 RCHL WVL - Diksmuide - 1/12/2024.
 
Hofstade - dag 3
Vandaag laten we de jongere zwemmers eens aan het woord. Trompetmuziek om 7u30: opstaaaaaaaaaaaaaaan!
8u ontbijt met croissants, lekkere pistolets, yoghurt, cornflakes, eitjes, … kortom voor elk wat wils!
Daarna droogtraining met ‘schipper mag ik overvaren’ (in een mix van jong en oud) en daar alleen al kan een boekje over gevuld worden: gehurkt stappen, mensen met roze kledij en kort haar werden geviseerd & de vloer werd vakkundig geveegd tijdens het ‘pijlen’. Lieve mama’s, als de T-shirts vuil zijn, het is de schuld van de trainers … . Na de haasje-over-estafette, tik-tak-boem, enkele varianten op Napoleon, zakdoekje leggen, tussen 4 vuren en andere actieve spelvormen was het tijd voor de vierkants-run. Kort samengevat: een estafette in de vorm van een vierkant met heel wat loopwerk. Na dik een half uur waren alle 4 de ploegen nog steeds ‘in de running’ en het spel eindigde dus onbeslist, wat een competitiebeestjes!
Vanmiddag was het eten niet zo lekker: frietjes met koude groentjes & vleesbrochette. Bah! ;-) Met de frietjes nog op de maag, was het al tijd om te gaan zwemmen. Uithoudingscapaciteit voor de jongeren met al wat meer ‘ervaring’ en de onderwaterfase rugslag voor de anderen. De logische volgorde werd even aangepast, want dessert & platte rust volgden pas na het zwemmen.
Daarna was er de keuze tussen gezelschapspelletjes of scoubidou binnen of wat actiever buiten op speelplein of sportveld.
Als avondmaal waren er perziken, boterhammetjes & groentjes. De jonge wolven lieten bijna niks over & konden dus moe & voldaan nog even genieten van ‘De Smurfen 2’. De dagen vliegen hier voorbij & we hebben het reuze naar onze zin!
Malou Dehaudt & Margo Denys (en de trainers).

En wat deden de oudere zwemmers dan zoal? Wel, zij kregen deze morgen een pittig conditie-parcours voorgeschoteld waar de grenzen verlegd en records gebroken werden. Vanavond was het hun beurt om het domein nog even onveilig te maken met een avondspel in 2 gedeelten. Eerst even op vlak terrein, nadien mochten ze op zoek naar de trainers in het bos. Dat laatste ging niet echt vlot; vraag is of ze de trainers wel wilden terug vinden … ?
Morgen zijn we al aan de laatste volledige dag toe; we zullen het hier missen!
De trainers
Klik hier voor fotookes.

 


 
COMMENTAAR
 


6. Petra Derveaux (30/12/2013 14:36:10)
ja croissants, frieten en goedgevulde potjes cornflakes, je had hun gezichtjes moeten zien toen ze dat zagen!!!
Eddy gaat dus de volgende keer mee om de croissantjes te bakken ...
 


5. Jasper (30/12/2013 14:30:46)
Onze 3 Duitsers komen vandaag terug thuis. Op basis van de SMS'en weet ik dat de trainingen "bère zwaar" waren en het bezoek aan het dorpje Ubach "bère saai". Het was vooral heel goed om de concurrentie voor het VJK eens op te zoeken zo een dikke maand voor de grote strijd. Straks tegen 18u gaat het 3-tal nog een schema van 4,4 km afwerken in Zwevegem.
 


4. Eddy (30/12/2013 10:55:59)
De croissant werd oorspronkelijk met een soortgelijk deeg als de brioche gebakken, maar tegenwoordig wordt een soort 'getoerd' brooddeeg gebruikt. Dit wil zeggen dat het gemaakt is door telkens een laag vet (toereerboter/toereermargarine) op een laag brooddeeg aan te brengen, en het vervolgens enkele malen te vouwen en uit te rollen met een deegroller. Dit proces wordt in bakkersjargon "toeren" genoemd en moet voor croissantdeeg meerdere keren herhaald worden. Uiteindelijk ontstaan er zeer dunne laagjes vet tussen eveneens zeer dunne laagjes deeg. Bij het bakken smelt het vet en komen de laagjes deeg los van elkaar te liggen, waardoor de structuur van een croissant op die van bladerdeeg lijkt.

Benodigd voor 15 stuks[bewerken]
Verse gist: 20 g
Lauwwarm water: 2 dl (= 0,2 liter)
Tarwebloem (de Franse aanduiding daarvoor is type 55): 600 g (= 1 liter)
Zout: 3 theelepels
Suiker: 40 g (= 3 tot 4 soeplepels)
Lauwwarme melk (37 °C): 1,5 dl (= 0,15 liter)
Boter: 300 g
Een geklopt ei om de croissants mee te bestrijken

Bereiding[bewerken]





Croissants in de bereidingsfase.Het rijsmiddel voorbereiden door de gist in 1 dl lauw water te laten weken
Vervolgens 150 g meel toevoegen en mengen
De schaal door een vochtige doek bedekken en in bij een temperatuur van 15 ~ 18 °C gedurende 12 uur laten rusten
In een schaal 450 g meel, het zout, de suiker, de melk en 1dl (= 0,1 liter) lauw water mengen
Het gerezen deeg van de vorige dag toevoegen
Het geheel kneden totdat het deeg soepel en glad is
Een bol vormen, en deze opnieuw met een natte doek bedekken en twee uur laten rijzen op een warme plek
Het deeg vervolgens in de koelkast zetten gedurende minstens 3 uur
Het afgekoelde en opgesteven deeg uitrollen over een met meel bestoven werkblad
De boter in het midden plaatsen
Het deeg in drie delen opvouwen
Door rollen het deeg weer plat maken en in vieren vouwen
Weer rollen en opnieuw in drieën vouwen
Het in de koelkast 30 minuten laten rusten
Het deeg opnieuw in een groot vierkant rollen
Drie repen snijden in het vierkant, en elke reep in regelmatige driehoeken verdelen
Deze driehoeken oprollen door aan de lange zijde, de basis, te beginnen
De croissants op een bakplaat leggen
Ze enigszins buigen
Ze bestrijken met het losgeslagen ei
Opnieuw met een natte doek bedekken en 1 uur laten rijzen. De oven voorverwarmen op stand 8 (240 °C)
De croissants bij deze temperatuur 5 minuten midden in de oven bakken
De temperatuur van de oven iets verlagen tot stand 7 (200 °C) en de croissants nog 15 minuten laten bakken
De croissants op een rooster laten afkoelen

 


3. F. MORGA (30/12/2013 10:12:24)
Croissants,... voor elk wat wils,... er staat niet bij dat ze er hebben gewild, dus ze aten er misschien wel geen hé !
Met de frietjes nog op de maag,... dat is gewoon vlotte tekst in het verhaal,... of niet ???!!!
Eddy, de deelnemers van Vittel mogen trots zijn op zichzelf dat ze aan zoveel zonde kunnen weerstaan, PROFICIAT.
 


2. Martine Beelprez (30/12/2013 10:09:41)
Leuke verslagen en toffe foto's ! Blijkbaar krijgen jullie heel gezonde sportvoeding... Geniet van jullie laatste stagedag !!
 


1. Eddy (30/12/2013 09:28:16)
Héél leuk, maar frieten en croissants ?
 


   
Geef zelf commentaar
 
Naam
Bericht
   

 


163709 bezoekers sinds 11/01/2003

© 2002 concept zwemclub.be .. Hosted by prodius.be

 
Adis werkkledij
Axis Finance
Badhuis
Calis Projects
De Saedeleer
Penez
Lauwers
Remeha
Vanluchene
Uitpas